Cart CMS - Free Shopping Cart Solution

Конкурс за дизайн (тема, шаблон) за новата версия на OpenCart

ян. 8, 2013   //   by OpenCart BG   //   Новини около OpenCart  //  5 коментара

Една от многото изненади, които OpenCart ще ви донесе тази година, е вече факт и този път тя е за уеб-дизайнерите и програмистите – конкурс за изработка на дизайн за OpenCart с награден фонд от 850 щ. д.

Начало: 02.01.2013 г. Краен срок за предаване на проектите: 31.01.2013 г.

Предизвикателството е не само към уеб-дизайнерите с опит в разработката на шаблони за OpenCart. В конкурса може да участва всеки, с изключение на членовете на екипа на OpenCart, с неограничен брой свои проекти. Най-добрите три шаблона ще получат награди, съответно 100, 250 и 500 долара.

Какви са условията на конкурса

  1. Съвместимост на дизайна с версия 1.5.4 на ОупънКарт.
  2. Всички файлове на дизайна да са публикувани под условията на лиценза GNU/GPL версия 2.
  3. Дизайнът да е изцяло разработка и собственост на изпратилия го участник. При използване на изображения чужда собственост, да е налице разрешение/съгласие за използването им.
  4. Шаблонът да използва и показва коректно стандартното примерно съдържание от първоначалната инсталация на платформата и да не изисква местене или промяна на модули и/или съдържание. Разрешено е използването на vQmod само по отношение специфични за шаблона функционалности, но не и по отношение промяна на основни файлове.
  5. Съвместимост с браузърите Chrome, Firefox, Safari и Opera – шаблонът трябва да изглежда приблизително идентично при разглеждане с кой да е от тях.

Как и къде следва да се предават проектите

Всеки участник следва да направи достъпен дизайна си на собствена стандартна инсталация на OpenCart, където шаблонът му да може да бъде разгледан в действие. След това може да направи заявката си за участие в конкурса за OpenCart шаблони като публикува снимки на екрана и връзки към сайта си с действащия шаблон в специално създадената за конкурса тема в официалния форум на Opencart тук.

Какво става с участвалите шаблони след конкурса

Всеки участвал шаблон си остава собственост на подалия го участник, който си запазва възможността да го продава или разпространява безплатно изцяло по свое усмотрение. За спечелилия първа награда проект е възможно да получи предложение за използването му като официален основен дизайн на новата версия 1.5.5 на платформата, чиято поява се очаква също съвсем скоро.

Извън това, за всеки дизайнер участието в конкурса е много добра възможност за представяне на дизайнерските му умения пред наистина голяма аудитория. Първите подадени дизайни са вече факт. Вие ще участвате ли?

5 коментара